Crna hronika

MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA: DOJAVE O BOMBI U 5 OSNOVNIH ŠKOLA SU LAŽNE!

Autor Mirela Ljumić

Jutros su na adrese nekoliko osnovnih škola u Podgorici putem mejla stigle poruke prijeteće sadržine", saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Izvor: Ministarstvo prosvjete Crne Gore ‏

U pitanju su JU OŠ “Maksim Gorki”, JU OŠ “Marko Miljanov”, JU OŠ “Sutjeska”, JU OŠ “Radojica Perović” i JU OŠ “Pavle Rovinski”.

,,Uprave škola su odmah obavijestile policiju, učenici, nastavnici i vannastavno osoblje su evakuisani a policijske ekipe su već na terenu, vrši se provjera prostorija", dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije i CB Podgorica i blagovremeno će obavještavati javnost o svemu, istakli su.

,,Pripadnici specijalizovanih jedinica policije, obavili su pregled prostorija u objektima obrazovno vaspitnih ustanova koje su danas na mejl adrese dobile poruke prijeteće sadržine", javljeno je iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija.

Nakon izvršenog pregleda, uprave škola su obaviještene da nisu pronađeni predmeti koji bi podlegli vještačenju, ali iz preventivnih razloga je savjetovano da se nastavni proces u školama, ne odvija ni u drugoj smjeni.

U ovim ustanovama, nastava je organizovana onlajn dok se za sjutra planira redovno odvijanje nastavnog procesa.