Crna hronika

GLAVNI PRETRES U SLUČAJU SARADNIKA KAVAČKOG KLANA KOJI SE TERETI ZA NAVODNO PLANIRANJE UBISTVA ODLOŽEN ZA NAREDNU GODINU

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Na današnjem ročištu sudija Nada Rabrenović odredila je dva termina za glavni pretres: 24. januar u 10 sati i 22. februar u 12 sati.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Glavni pretres u slučaju okrivljenog Janka Vukadinovića, koji se tereti za navodno planiranje ubistva visokopozicioniranih članova i saradnika kavačkog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odložen je za sljedeću godinu, javlja RTCG.

Pretres je odložen na zahtjev advokata Damira Lekića.

Sudija Rabrenović je danas trebala da saopšti sadržinu dopisa uprave Višeg suda, to jest šta tačno nedostaje od predmeta koji su sastavni dio sadržine spisa predmeta u slučaju prokopanog tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Advokat Lekić je ranije saopštio da iz ovog predmeta nedostaju dva pištolja.

"Odbrana raspolaže informacijom da su iz depoa ukradena dva pištolja iz ovog predmeta. Predlažem da sudsko vijeće to provjeri prije početka glavnog pretresa, jer od toga može zavisiti i odbrana optuženih", ukazao je Lekić na suđenju u oktobru ove godine.

Podsjećamo, nakon obijanja depoa Višeg suda objavljena je informacija da nedostaje određen broj oružja koje je skladišteno kao dokaz u sudskim postupcima.

Prema navodima optužnice, Vukadinović se tereti da je sa NN osobom krajem 2019. godine formirao kriminalnu organizaciju radi vršenja teških krivičnih djela.

Vukadinović je jedan od optuženih za planiranje ubistva Marka Miljkovića i Veljka Belivuka.

Pored Janka Vukadinovića na optužnici su Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

Viši sud spojio je ranije predmet Specijalnog tužilaštva protiv grupe pokojnog Jovana Vukotića sa predmetom koji se vodi protiv Janka Vukadinovića i pripadnika njihove kriminalne organizacije koji se terete da su planirali likvidacije vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana i srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, piše RTCG.