Crna hronika

DRONOM POKUŠALI DOSTAVITI TELEFON U SPUŠKOM ZATVORU!

Autor Milica Nikčević Izvor Dan

Prošle nedelje iznad spuškog zatvora zaustavljena je bespilotna letjelica koja je prenosila mobilni telefon nekom od zatvorenika.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Bespilotna letjelica, dron, koja je prenosila mobilni telefon namijenjen nekom od zatvorenika, zaustavljena je prošle nedjelje iznad spuškog zatvora. Dron i telefon su zaplijenjeni, o čemu je obaviještena i policija, a inspektori, zajedno sa službenicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) preduzimaju mjere kako bi se utvrdilo kome je telefon bio namijenjen, kao i ko ga je poslao, prenosi Dan. 

Iz UIKS-a su za Dan potvrdili da je dron zaustavljen i da je na njemu bio paket. Letjelicu su, kako je objašnjeno, uočili zatvorski službenici nakon čega je spriječeno njeno dalje kretanje.

“Dana 7.12, oko 17 časova, službenici spoljašnjeg obezbjeđenja u Istražnom zatvoru Podgorica, raspoređeni na stražarskim osmatračkim mjestima karaulama, primijetili su u prostoru iznad objekta zatvora bespilotnu letjelicu dron za koju je bio zakačen paket crne boje. O primijećenoj bespilotnoj letjelici dronu, službenici spoljašnjeg obezbjeđenja obavijestili su pretpostavljene starješine radi preduzimanja daljih radnji i aktivnosti. Nakon sprečavanja kretanja bespilotne letjelice i njenog obezbjeđenja, te obezbjeđenja paketa za koji se sumnja da je bio namijenjen pritvorenim licima, o istom je obaviješena Uprava policije radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, saopšteno je za Dan iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a, piše Dan. 

I tokom jučerašnjeg dana zatvorski službenici vršili su aktivnosti kako bi se pronašle i zaplijenile nedozvoljene stvari i supstance.

Tagovi