Crna hronika

DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA U BIJELOM POLJU

Autor Balša Janković

Bjelopoljska policija je podnijela krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i protiv jednog lica zbog šumske krađe.

Izvor: MONDO

Naime, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiče se N.M. (39) i N.Č. (22). N.M. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu službenog lica, nevršenjem svoje službene dužnosti shodno svojim ovlašćenjima,

kao rukovodilac Područne jedinice Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac, pribavio korist nepoznatim licima tako što nakon isteka ugovora o djelu N.Č., koji je obavljao poslove čuvara šuma u gazdinskoj jedinici Lepenac – Palješka Gora, nije obezbijedio čuvanje šuma u toj gazdinskoj jedinici.

Takođe, N.M. nije razdužio N.Č. na dan kada mu je istekao ugovor o djelu već mu je omogućio da i dalje radi. 

N.Č. je, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo izvršio na način što nije evidentira niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3. 

Na ovaj način su osumnjičeni pričinili štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 25,595 eura. 

Osim toga, krivična prijava podnijeta je i protiv V.Ć. (50). Njemu se na teret stavlja krivično djelo šumska krađa.

Sumnja se da je početkom novembra u državnoj šumi bespravno posjekao 31 bukovo stablo, ukupne bruto mase 36,85 m3, na koji je način pričinio štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 2,239 eura.