Crna hronika

AFERA ,,JADRAN": MILOŠ KULIĆ POVUKAO IZJAVU, TVRDI DA SU MU PRIJETILI! SUD MU POTOM UKINUO STATUS SVJEDOKA SARADNIKA

Autor Mirela Ljumić Izvor Dan

Pred sudom je saslušan svjedok saradnik Miloš Kulić, koji je bio glavni svjedok tužilaštva.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

On je pred sudom naveo da odustaje od prethodne izjave koju je dao u istrazi Specijalnom državnom tužilaštvu, u kojoj je tada naveo navodne učesnike u pomenutom švercu kokaina, prenosi Dan.

"Prethodnu izjavu sam dao pod prijetnjom i silom. Bio sam u strahu", kazao je Kulić.

On nije sudu govorio o okolnostima ko mu je prijetio.

Sud je, nakon toga, na predlog tužiteljke Jelene Protić donio rješenje kojim je Kuliću ukinut status svjedoka saradnika.

Na predlog advokata Marka Damjanovića, ukinut je pritvor Dejanu Rovčaninu.

Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić su, prema navodima tužilaštva, tokom 2018. godine oformili kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivćanin Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

 "Njihov zadatak je bio da na školski brod „Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku. Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli do školskog broda,,Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu, ispod svog kreveta, a dio u vojničke ormariće. Kulić je u istrazi istakao da Osmajić nije znao da je droga unešena na brod", navodi su optužnice.