Crna hronika

VIŠI SUD PRIHVATIO JEMSTVO OD 1.1 MILON EURA! MIĆKOVIĆ SE BRANI SA SLOBODE!

Autori Libertas Mirela Ljumić

Mićković je uhapšen 27. juna, nakon što se sam predao.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Prema pisanju portala Libertas, Nikšićanin Ivan Mićković, navodni organizator grupe osumnjičene za šverc cigareta, nakon skoro tri mjeseca provedenih u pritvoru, pušten je da se brani sa slobode.

"Viši sud u Podgorici prihvatio je prijedlog da se Mićković brani sa slobode uz priloženo jemstvo od 1.150.000 eura u nekretninama", rekla je danas Libertasu portparolka te sudske institucije, Marija Raković.

Mićković je uhapšen 27. juna, nakon što se sam predao. Deset dana ranije policija je uhapsila Marka Mićkovića, Ratku Mandić, Miletu Simanića, Đoka Lješkovića i Rajka Đurovića, kojima se na teret stavlja da su bili članovi kriminalne organizacije Ivana Mićkovića i da su švercovali cigarete.

Svima je određen pritvor, osim Đuroviću, koji je pušten da se brani sa slobode uz mjeru nadzora - zabrana sastajanja sa određenim osobama.

Specijalno državno tužilaštvo, po čijem nalogu su uhapšeni, tereti ih da su, kao organizovana kriminalna grupa, švercovali cigarete od kraja 2018. do novembra 2020. godine.

Riječ je, navodno, o zaplijenjenim cigaretama koje im je Uprava prihoda i carina dostavljala na uništavanje, piše Libertas.