Crna hronika

SRBIJA ĆE IZRUČITI CRNOJ GORI DABOVIĆA OSUĐENOG NA DOŽIVOTNU KAZNU ZBOG UBISTVA

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

Dabović je prije dvije godine osuđen zbog ubistva bivše djevojke iz decembra 2019.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Dejan Dabović iz Herceg Novog, koji je 2019. godine ubio svoju bivšu djevojku u Novom Sadu nasred ulice, zbog čega je prije dvije godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, kaznu će nadalje služiti u Crnoj Gori, saopštio je Viši sud u Novom Sadu, pišu Vijesti.

„Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 24.03.2021. godine okrivljeni Dabović Dejan je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo... i krivičnog dela razbojništvo…, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, jer je 26.12.2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu lišio života svoju bivšu emotivnu partnerku“, podsjetili su iz tog suda.

Kako Vijesti prenose, citirana presuda je potvrđena presudom Apelacionog suda u Novom Sadu, navode iz Višeg suda.

„Osuđeni Dabović Dejan je 22.09.2021. godine iz pritvorske jedinice OZ Novi Sad sproveden na izdržavanje kazne prvo u КPZ Sremska Mitrovica, a nakon toga u КPZ Beograd – Novi zavod, Padinska skela, gde se i dalje nalazi. Rešenjem Višeg suda Novom Sadu 25.02.2022. godine, usvojena je molba branioca da se osuđeni Dabović Dejan premesti u Republiku Crnu Goru, čiji je državljanin, radi daljeg izdržavanja kazne doživotnog zatvora. Navedeno rešenje je potvrđeno rešenjem Apelacionog suda u Novom Sadu od 01.06.2022. godine“, naveli su.

Organizacija i transfer osuđenog biće realizovana u skladu sa daljim tehničkim odlukama nadležnih organa Srbije i Crne Gore, zaključuju iz suda.