Crna hronika

PODGORIČANIN UHVATIO PROVALNIKA U KRAĐI, ON GA NAPAO!

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Osnovni sud u Podgorici podigao je optužnicu protiv Š. E. zbog razbojničke krađe.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Prema navodima optužnice, Š.E je 18. jula u Podgorici zatečen u krađi u kući I.M, piše CdM.

“On je navedene večeri zatečen od strane vanbračne supruge i sestre oštećenog, maloljetnih S. S. i S. I., kako uz prozor od spavaće sobe, u dvorištu kuće oštećenog broji novac, koji je prethodno protivpravno oduzeo iz novčanika maloljetne S. S., koji se nalazio u spavaćoj sobi, u koju je ušao kroz prozor”, navodi se u opštužnici.

Supruga je, dodaje se, počela da vrišti i doziva pomoć, što je čuo vlasnik kuće.

“On je na lice mjesta zatekao okrivljenog Š. E., uhvatio ga rukama za majicu kako bi ga spriječio da se udalji sa lica mjesta, a zatim je pogledao kroz prozor spavaće sobe i vidio da je otvoren novčanik njegove supruge i da u njemu nema novca u iznosu od 750 eura, pa je od okrivljenog tražio da mu novac vrati, govoreći mu da će zvati policiju”, navodi se.

Kako CdM prenosi, okrivljeni je, dodaje se u optužnici, počeo da viče i da oštećenom upućuje riječi prijetnje: “Da me puštiš i da ne zoveš policiju, da ti ne bih zvao moju braću“.

“U namjeri da navedeni novac zadrži i pobjegne, on je oštećenog napao, tako što ga je rukom ogrebao u predjelu vrata i udario u predjelu grudi, usljed čega je isti pao na beton i zadobio laku tjelesnu povredu, u vidu ogrebotine u predjelu prednje i lijeve bočne strane vrata, dok se okrivljeni dao u bjekstvo”, ističe se u optužnici.

Š.E se nalazi u pritvoru od 19.jula.