Crna hronika

KRIVIČNA PRIJAVA I PROTIV KATARINE BAĆOVIĆ ZBOG SUMNJE DA JE DIO KRIMINALNE GRUPE KOJA JE ISKOPALA TUNEL

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Policija podnijela krivičnu prijavu i protiv Katarine Baćović iz Podgorice zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je, navodno, iskopala tunel od podruma privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa podgoričkog Višeg suda, saopšteno je RTCG-u iz Uprave policije.

Izvor: nekboa/twitter

Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava, rečenonam je iz Uprave policije.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnijete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991), koji su označeni kao košači 30 metara dugog tunela, javlja RTCG.

Za njima je raspisana potjernica.

Za nešto više od mjesec dana od kad je javnost informisana o postojanju tunela uhapšena je samo jedna osoba. Riječ je o Podgoričaninu Predragu Miranoviću, koji se sumnjiči da je pomagao osumnjičenima.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili kao i kombi koji su kopači koristili. Nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Naši organi gonjenja zatražili su pomoć zemalja regiona u ovom slučaju, a Portalu RTCG nedavno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno da su Upravi policije Crne Gore dostavili podatke koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".

Motiv kopanja tunela i dalje je nepoznat, a popis stvari i predmeta u sudskom depou nije do kraja izvršen zbog obima posla.

Kako smo ranije pisali na osnovu informacija koje se navode u naredbi o istrazi, osumnjičeni državljani Srbije su u periodu od 8. septembra do 11. septembra ušli u prostorije depoa, obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje i uzeli 16 pištolja i tri puške. Sve to je 11. septembra završilo u stanu u Ulici Ksenije Cicvarić koji je zakupila osoba koja se takođe lažno predstavljala kao Miloš Marković, piše RTCG.