Crna hronika

CETINJE: PROTESTNA ŠETNJA POVODOM TRAGEDIJE!

Autor Miloš Miranović Izvor CdM

Više stotina građana krenulo je u protestnu šetnju od mjesta Medovina do zgrade policije na Cetinju, a povodom tragedije koja se na Cetinju dogodila 12. avgusta prošle godine, kad je Vuk Borilović u krvavom piru ubio 10 osoba.

Izvor: YouTube/Screenshot/Pobjeda

U ranijem pozivu na protest pobrojana su i pitanja na koja još uvijek crnogorska javnost čeka odgovore.

“Oni na čiju je đecu, roditelje, braću ili sestre naišao – još čekaju na odgovore: Zašto Boriloviću nije oduzeto oružje? Zašto je policija obezbjeđivala Cetinjski manastir koji ni od koga nije bio ugrožen umjesto da zaštiti one koji su pedesetak metara odatle bili meta surovog zločina? Zašto nije bilo helikoptera kojim bi se prevezli specijalci? Zašto su policajci propuštali građane u sigurnu smrt? Zašto je nadležnima trebalo toliko vremena da izdaju naredbu o angažovanju specijalne jedinice? Zašto su lagali o vremenu prijave pucnjave i o trajanju neviđenog zločina? Zašto i danas lažu da je policija ispred manastira obezbjeđivala širu okolinu mjesta zločina? Zašto do danas niko od nadležnih nije makar odnio ostavku kao moralni čin”, neka su od pitanja.

Podsjećamo, nakon prve epizode serijala “Masakr odgovornosti”, pokrenuta je peticija za donošenje Markovog i Mašanovog zakona.

Tagovi