Crna hronika

ZBOG KRAĐE I RAZBOJNIŠTVA KRIVIČNO ĆE ODGOVARATI 10 OSOBA

Autor Mirela Ljumić

Službenici Regionlanog centra bezbjednosti „Centar“ su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili 13 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i procesuirali deset lica.

Izvor: Twitter/Uprava policije Crne Gore

,,Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa uhapšen je S.J. (43). On je, kako se sumnja, 21. septembra, upotrebom podesnog sredstva provalio u jednu kuću i otuđio srebrni nakit", javljeno je iz Uprave policije.

S.C. (40) je uhapšen zbog krivičnog djela krađa, a koje je izvršio 30. septembra na štezu butika „Đak sport“.  On je, sumnja se, otuđio tri para patika.

,,Podgorička policija lišila je slobode S.M. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. On je, kako se sumnja, 19. septembra, otuđio električni trotinet", navode iz UP.

Zbog krivičnog djela krađa u produženom trajanju, koje je izvršeno 1. i 2. septembra na štetu jednog lica, uhapšen je D.Š. (32). On je, kako se sumnja, otuđio euro palete.

,,Policija je uhapsila S.A. (29) i S.M. (19) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo. Oni su, kako se sumnja, fizički napala oštećeno lice i upotrebom fizičke snage od njega otuđili tablet i novac", dodaju iz UP.

Uhapšen je maloljetnik star 17 godina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, a koje je izvršio na štetu jedne apoteke.

Osim toga, krivična prijava u redovnom postupku podnijeta je protiv S.M. (19 ) koji se sumnjiči za krivično djelo teška krađa. On je kako se sumnja, 26. septembra, oštećenoj oteo mobilni telefon, koji je kasnije pronađen i vraćen vlasnici.

,,Protiv dva maloljetnika stara 17 godine policija je podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog izvršenih šest krivčnih djela teška krađa. Oni su, kako se sumnja, obijali vrata na pekarama, buticima i prodavnicama hrane", zaključuju iz UP.