Crna hronika

TUŽILAŠTVO U KOTORU NIJE KVALIFIKOVALO DJELO! NAPALI JE NA TERASI HOTELA! DOBILA POSJEKOTINE, MODRICE I POTRES MOZGA!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

P.P. je dala izjavu u svojstvu građanina Jedinici policije u Petrovcu, te je dostavila svu relevantnu medicisnku dokumentaciju. Međutim, još uvijek nije bilo nikakve reakcije nadležnog državnog tužioca u Kotoru.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Zabrinjavajuće je ćutanje Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru na očigledne sumnje u izvršenje krivičnih djela nasilničko ponašanje, ali i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, tvrde P.P. žrtva porodičnog nasilja iz Petrovca i njen punomoćnik advokat Mirko Bošković.

“Na terasi hotela “Rivijera” u Petrovcu, 30. septembra oko 19:15 časova, napali su me M.P. (koji mi je formalno još uvijek suprug, iako je brakorazvodna parnica u toku), kao i M.P. i J. P”, kazala je P.P. CdM-u i naglasila da joj je prvo prišla J.P, koja je šakama udarala po glavi, čupala je za kosu, pa potom obarila na pod.

Nakon toga su joj, kako kaže, prišli M.P. (suprug) i M.P. i nastavili da je udaraju šakama u predjelu glave. Kada je krenula da ustane, J.P. je, kako tvrdi, udarila staklenom flašom u čelo. Ovaj događaj je, napominje P.P. posljedica višegodišnjih porodičnih nesuglasica, prenosi CdM.

Pošto je zatražila medicinsku pomoć, prema riječima njenog punomoćnika Boškovića, ljekar specijalista JZU Specijalna bolnica Risan, je konstatovane da je P.P. zadobila povrede i to: veći krvni podliv 5 x 5 cm u predjelu čela, lacerokontuzna rana iznad oka, kontuzija nosa sa podlivom, kao i drugi krvni podlivi u predjelu glave i nosa. Konstatovan je i gubitak svijesti tokom napada na nju, kao i velika mogućnost potresa mozga.

P.P. je dala izjavu u svojstvu građanina Jedinici policije u Petrovcu, te je dostavila svu relevantnu medicisnku dokumentaciju. Međutim, još uvijek nije bilo nikakve reakcije nadležnog državnog tužioca u Kotoru, koji se, prema saznanjima punomoćnika P.P. advokata Mirka Boškovića još nije izjasnio o kvalifikaciji djela.

“Alarmantno je što nadležno tužilaštvo povodom predmetnog događaja uopšte nije reagovalo, posebno ukoliko se uzme u obzir da postoji očigledna sumnja u izvršenje krivičnih djela nasilničko ponašanje, ali i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, imajući u vidu da je jedan od napadača i dalje formalno suprug P.P”, kazao je advokat Bošković, prenosi CdM.

On je dodao da je važno da pravosudni sistem djeluje brzo i efikasno u slučajevima nasilja u porodici kako bi se zaštitile žrtve, spriječilo dalje nasilje i poslala poruka da se ono neće tolerisati.

Svako odugovlačenje postupanja u ovakvim slučajevima, istakao je on, ima niz štetnih posljedica – osim poruke da sistem ne mari za problem nasilja u porodici, ovakvo ponašanje tužilaštva može poslati nasilnicima poruku da će njihovo ponašanje proći nekažnjeno, te ih ohrabriti da isto ponove.

“Posebno važno je što ćutanje tužilaštva unosi dodatan osjećaj straha i nesigurnosti kod žrtve, pa zbog svega navedenog pozivamo nadležne da se što prije izjasne o kvalifikaciji djela i zaštite P.P – očiglednu žrtvu nasilja u porodici i nasilničnog ponašanja”, kazao je Bošković za CdM.