Crna hronika

MIROTIĆ OSTAJE U PRITVORU ZBOG MOGUĆNOSTI PONAVLJANJA KRIVIČNOG DJELA

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

"Po mišljenju vijeća postoje razlozi za određivanje pritvora zbog okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni P.M. boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo..."

Izvor: MINA

Osnovni sud u Podgorici odbio je kao neosnovana žalbu braniteljke okrivljenog Predraga Mirotića, podnijeta protiv rješenja sudije za istragu kojim mu je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja, prenose Vijesti.

"Krivično vijeće suda odbilo je kao neosnovanu žalbu braniteljke okrivljenog P.M. izjavljenu protiv rješenja sudije za istragu kojim mu je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja, u predmetu koji je u javnosti prepoznat pod nazivom 'Tunel'. I po mišljenju vijeća postoje razlozi za određivanje pritvora zbog okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni P.M. boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, budući da se radi o licu koje je višestruko osuđivano, između ostalog i za krivično djelo teška krađa, što ukazuje da je riječ o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela", saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog suda.

Kako portal Vijesti piše, dodaju i da postoji realna bojazan da bi boravkom na slobodi Mirotić mogao ometati krivični postupak uticajem na ostale okrivljene.

"I za sada nepoznata lica koja su osnovano sumnjiva da su neposredno učestvovala u izvršenju predmetnih krivičnih djela, zbog čega, po nalaženju vijeća, stoji i ovaj pritvorski osnov. U konačnom, vijeće ističe da se pritvor pokazuje kao opravdan i nužan, s obzirom da se ista svrha ne bi mogla postići nekom drugom, blažom zakonskom mjerom”, zaključuju iz ODT-a saopštenju.

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a tužilac Marko Mugoša sumnjiči ga da je pomagao kriminalnoj grupi koja je obila depo Višeg suda.

Za to obijanje sudskog depoa i krađu dokaza Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici sumnjiči četvoricu državljana Srbije - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Podgoričaninu su lisice na ruke stavljene nakon što su ga policajci i tužioci dokazima uvezali sa odbjeglim srpskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice, za kojom inspektori tragaju.