Crna hronika

UHAPŠENI ZBOG NARKOTIKA I RAZBOJNIŠTVA

Autor Anja Rašović

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi I.K. (38) u Golubovcima.

Izvor: Profimedia

Pronađene su dvije vage za precizno mjerenje, 15 komada tableta xalola, šest komada tableta xanaxa, kao i tri komada tableta buprenorfina, te 19 manjih pvc pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Takođe, pronađen je okvir od automatske puške kao i četiri komada pištoljske municije.

Sa pomenutim je upoznat tužilac po čijem je nalogu I.K. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, podgorička policija je lišila slobode i lice M.R. (18) koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod njega je kontrolom policija pronašla četiri pvc pakovanja sa ukupno 55 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i vagu za precizno mjerenje.

Takođe, pripadnici policije u Podgorici postupili su po prijavi jednog oštećenog lica koje je navelo da su ga u Ulici španskih borava fizički napala dva njemu nepoznata lica i tom prilikom, uz upotrebu fizičke snage od njega otuđili tablet i određenu količinu novca.

Policija je identifikovala počinioce S.A. (29) i S.M. (19) koji su dovedeni u službene prostorije, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik, te su po nalogu tužioca lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo.