Crna hronika

VESNA MEDENICA PONOVO KOD TUŽIOCA!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Predsjednik suda u Plavu Zahit Camić biće saslušan danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u predmetu formiranom po anonimnoj prijavi protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice. U pitanju je prijava da je navodno zloupotrijebila službeni položaj.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Podsjećamo, Medenica je sredinom jula već saslušana u SDT-u po anonimnoj prijavi da nije donijela odluku o obustavi isplate zarada jednom sudiji sa sjevera, koji je platu primao i nakon što je dao ostavku.

Advokat Vesne Medenice Zdravko Begović tada je medijima kazao da je riječ o događaju iz 2019. i 2020. godine, te da Medenica nema nikakve veze sa tim dešavanjima, budući da je tada bila samo član Sudskog savjeta koji je nadležan za ova pitanja.

Medenici se trenutno sudi po optužnici za druga krivična djela, prenosi RTCG.

Niame, Viši sud potvrdio je optužnicu SDT-a protiv Vesne Medenice, kojoj se na teret stavlja da je član kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš Medenica.

Vesna Medenica se sumnjiči da je, zloupotrebljavajući službeni položaj, uticala na određene kolege u donošenju sudskih odluka u korist kompanija "Carine", "Fab Live" i "Cijevna komerc".

Optužnicom se osim njih tereti i još 15 saučesnika, kao i jedno pravno lice.