Crna hronika

DA LI JE DIREKTORICA U POŠTI PRONEVJERILA 15 000 EURA? TUŽILAŠTVO IZVIĐA!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Prije petnaestak dana na društvenim mrežama objavljena je informacija da Sjekloća preko svojih podređenih, šalterskih službenica u Pošti podiže priznanice u vrijednosti od po 500 eura po šalteru.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv direktorice Sektora za poštansku eksploataciju i prodaju u Pošti Crne Gore Jovane Sjekloće zbog sumnje da je pronevjerila veću sumu novca , saopšteno je CdM-u iz ODT Podgorica. Navodno Sjekloća je Poštu oštetila za 15.000 eura.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv J.S.. Navedeni predmet se nalazi u postupku izviđaja te se preduzimaju dokazne radnje u postupku radi utvrđvivanja svih okolnosti navedenog događaja”, saopštio je CdM-u rukovodilac ODT Podgorica Duško Mialnović.

Prije petnaestak dana na društvenim mrežama objavljena je informacija da Sjekloća preko svojih podređenih, šalterskih službenica u Pošti podiže priznanice u vrijednosti od po 500 eura po šalteru. Ona im je bila nadređena, pa su navodno službenice morale da ispunjavaju njena naređenja.

Tada se pojavila i informacija da je direktor Pošte Crne Gore Josip Đurašković suspendovao Sjekloću.

CdM jetada povodom ove informacije kontaktirao Poštu i dobio odgovor da u tom trenutku Pošta Crne Gore ne može dati informaciju za javnost.

“Ovo posebno zbog činjenice da ne smijemo objelodanjivati podatke koji se odnose na pokretanje i vođenje disciplinskog postupka. S obzirom da je postupak utvrđivanja činjenica u toku, molimo Vas da ne donosite preuranjene zaključke i ne objavljujete neprovjerene podatke koji bi mogli ugroziti prava bilo čije ličnosti. Pošta Crne Gore kao odgovorna institucija uvijek će i u svakom slučaju preduzeti sve potrebne radnje za sankcionisanje nedozvoljenog postupanja, kao i preduzeti mjere da nadležni državni organi budu pravovremeno obaviješteni, kako bi sagledali da li u radnjama bilo kojeg zaposlenog ima osnova za njihovo postupanje”, odgovorili su CdM-u 7. septembra iz Pošte.

Nakon što je objavljeno da je ODT formiralo predmet protiv Jovane Sjekloće CdM je danas ponovo kontaktirao Poštu ali do objavljivanja teksta odgovor nije stigao.