Crna hronika

HAPŠENJE U TUZIMA! PUCAO U UGOSTITELJKOM OBJEKTU! DVIJE OSOBE LAKŠE POVRIJEĐENE!

Autor Mirela Ljumić

Policija sumnja da je S.S. (40) iz Tuzi izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu drugog fizičkog lica i djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Naime, 8. septembra oko 00.45 časova, dok se nalazilo u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzima, jedno lice upotrijebilo je vatreno oružje - pištolj marke „Pietro Beretta" cal. 7.65 mm.

,,On je tada ispalio hitac u pod pomenutog objekta, dok se u tom lokalu nalazio veći broj gostiju, a kojom prilikom su usljed dejstva rikošeta metka dva lica zadobila lake tjelesne povrede koje su konstatovane u ljekarskim izvještajima" navode iz Policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj i preuzmu dalje mere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja, što je i učinjeno, te je pronađen i izuzet pištolj marke „Pietro Beretta“ u kojem se nalazilo šest čaura.


,,Uvidom u snimke sa video nadzornih kamera uočeno je lice koje je upotrijebilo oružje, te je policija preduzela aktivnosti u cilju identifikacije i utvrdila da je riječ o S.S. iz Tuzi" navodi se iz Policije.

Po nalogu postupajućeg tužioca S.S. je lišen slobode i priveden postupajućem tužiocu, te istražnom sudiji Osnovnog suda koji mu je odredio pritvor do 30 dana, zaključuju iz Policije.