Crna hronika

BEZ OSNOVA ZA PRITVOR! BIVŠA DIREKTORICA ČOBA PUŠTENA DA SE BRANI SA SLOBODE!

Autori Mirela Ljumić Primorski portal Izvor CdM

Isteklo je zadržavanje do 72 sata

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Doskorašnja direktorica Osnovne škole „Maršal Tito“ iz Ulcinja Medina Čoba koja je uhapšena po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj, zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara, nakon isteka tužilačkog zadržavanja puštena je na slobodu, piše Primorski.

-Isteklo je zadržavanje do 72 sata. Osnovnom sudu Ulcinj iz tužilaštva nije stigao predlog za pritvor, kazala je za Primorski portal predsjednica Osnovnog suda Ulcinj sudija Sanja Mirović.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj za Primorski portal su naveli da nije bilo osnova za pritvor.

Podsjetimo, Čoba je uhapšena 12.septembra u večernjim satima. Nakon što je saslušana u tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke.

Istražitelji sumnjaju da je Čoba krivično djelo za koje je terete počinila dok je bila direktorica turističke agencija „Dina Travel“.

U pitanju su malverzacije sa avio kartama u vrijednosti preko 20 hiljada eura. Žrtve prevare uglavnom su bile Ulcinjani koji žive i rade u Americi.

Čoba je na prvom saslušanju kod tužioca, nakon podnošenja krivične prijave, negirala krivicu.

U međuvremenu, Medina Čoba razriješena je funkcije direktora Osnovne škole „Maršal Tito“ na sjednici Školskog odbora(ŠO) te škole, a na tu poziciju je izabrana Ferida Hajdinaga, koja će obavljati funkciju vršioca dužnosti direktorice.