Crna hronika

FORMIRAN PREDMET PROTIV NAČELNIKA ODJELJENJA PULMOLOGIJE KCCG ZBOG NELEGALNE GRADNJE

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Formiran predmet protiv doktora Vladimira Jovanovića zbog nelegalne gradnje.

Izvor: MONDO/Draga Ivanović

Načelnik Odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore, doktor Vladimir Jovanović suočava se sa još jednom krivičnom prijavom, i to ovoga puta ne zbog optužbi za nesavjesno liječenje, već zbog nelegalne gradnje. Iz Uprave policije je CdM-u saopšteno da je protiv Jovanovića podnijeta anonimna krivična prijava i da je on tim povodm 21. avgusta dao izjavu službenicima policije. Kako je odgovoreno na pitanje CdM-a, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv V.J. zbog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, javlja CdM.

“Postupak je u fazi izviđaja”, kazao je za CdM rukovodilac ODT Duško Milanović.

Prema informacijama CdM-a, doktor Jovanović je prijavljen zbog nelegalne gradnje u mjestu Kujava, opština Danilovgrad.

Podsjećamo da se Jovanović suočava sa više krivičnih prijava za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po krivičnoj prijavi K.P. od 4. aprila 2023. godine, formiran je predmet protiv V.J, zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno pružanje ljekarske pomoći. Ovo nije jedina tužba protiv doktora Jovanovića, piše CdM.

Javnost je upoznata da je još 2021. Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv načelnika odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore Jovanovića i doktorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi Irene Šubarić i Danijele Stojanović zbog, kako je CdM tada pisao, nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti M.B.