Crna hronika

PRIVREDNI SUD: UGOVOR TIVATSKOG VODOVODA USVOJEN, RJEŠENJE IZVRŠITELJA UKINUTO!

Autor Miloš Miranović Izvor CdM

Rješenjem Privrednog suda Crne Gore od 29. avgusta 2023. godine usvojen je prigovor “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat, ukinuto rješenje Javnog izvršitelja Ivana Petrovića iz Podgorice i predmet vraćen na ponovno odlučivanje, saopštio je portparol Privrednog suda.

Izvor: MONDO/ Mirela Ljumić

“Podsjećamo da je Javni izvršitelj Ivan Petrović iz Podgorice 31. jula 2023. godine rješenjem odredio izvršenje na osnovu izvršne isprave – Arbitražne odluke arbitražnog suda u međunarodnoj arbitraži organizovanoj pri Međunarodnoj trgovinskoj komori donijete u Podgorici poslovne oznake broj ICC 25798/HBH od 21. aprila 2023. godine, radi prinudne naplate novčanog potraživanja izvršnog povjerioca Ludwig Pfeiffer Hoch und-Tiefbau GmbH & Co.KG iz SR Njemačke protiv izvršnog dužnika “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat”, podsjetili su u saopštenju.

Privredni sud Crne Gore, kako navodi portparol tog suda, postupajući po prigovoru izvršnog dužnika “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat, nalazi da je Javni izvršitelj donio pobijano rješenje na osnovu izvršne isprave – arbitražne odluke Arbitražnog suda u međunarodnoj arbitraži organizovanoj pri Međunarodnoj trgovinskoj komori donesena u Podgorici poslovnog broja od 21. aprila 2023. godine, “ne dajući jasne i valjane razloge o odlučnim činjenicama u pogledu vrste arbitražne odluke, odnosno da li se u konkretnom radi o stranoj ili domaćoj arbitražnoj odluci, već samo određuje izvršenje na osnovu izvršne isprave”.

“U krajnjem, sud je naložio Javnom izvršitelju da u ponovnom postupku otkloniti ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku. Predmetna odluka sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici Privrednog suda Crne Gore”, zaključuje u saopštenju.

Tagovi