Crna hronika

NEMA HAPŠENJA U SLUČAJU BACANJA BOMBE NA PORODIČNU KUĆU SLUŽBENIKA UIKS ĐURAŠKOVIĆA!

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

U međuvremenu, u sklopu redovnih aktivnosti, Đuričkovićeve kolege obilaze i njegovu kuću.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Policija i tužilaštvo još nijesu otkrili ko je 7. avgusta, u zoru, aktivirao jaku eksplozivnu napravu u dvorištu kuće zatvorskog službenika Gorana Đuričkovića, ali tvrde da čine sve da pronađu krivce.

U međuvremenu, u sklopu redovnih aktivnosti, Đuričkovićeve kolege obilaze i njegovu kuću.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je u predmetu formiranom povodom navedenog bombaškog napada preduzelo zakonom predviđene mjere i radnje, te su u cilju pribavljanja dokaza izvršeni pretresi više objekata. Izviđaj je u toku, pa u cilju zaštite interesa postupka, u ovom trenutku ne možemo saopštiti više informacija”, odgovorio je “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

U prvim danima istrage policija je pretresla kuće dviju bezbjednosno interesantnih osoba i gledala snimke nadzornih kamera s objekata u neposrednoj blizini kuće oštećenog u Spužu.

Tada su “Vijestima” rekli i da provjeravaju bazne stanice, kako bi utvrdili telefonsku komunikaciju od te večeri onih osoba koje su interesantne policiji.

Bomba je eksplodirala u ponedjeljak 7. avgusta, oko četiri ujutru i pričinila veliku materijalnu štetu na kući Đuričkovića, ali i na nekim komšijskim objektima.

Dvoje maloljetne djece boravilo je tada u kući napadnutoj bombom - dijete Đuričkovića i još jedna maloljetna osoba.

Nadležni su tada poručili da utvrđuju motiv napada na kuću službenika spuškog zatvora, a prema nezvaničnim informacijama u fokusu istrage je moguća osveta zbog njegovog djelovanja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Pomoćnik direktora UIKS-a Nebojša Janković nakon napada je saopštio novinarima da srećom niko nije povrijeđen, ali da je u eksploziji pričinjena velika materijalna šteta.

“Nije prvi slučaj da se napadaju službenici UIKS-a i njihova imovina i očekujemo hitnu i značajnu reakciju svih državnih organa i kompletne društvene zajednice, kako bi što prije došli do rasvjetljavanja ovog krivičnog djela”, poručio je tada.

Janković je kazao i da posebno zabrinjava to što je napad izvršen dok su djeca u kući:

“Moglo je da dođe do ugrožavanja njihovih života”.