Crna hronika

ŽABLJAK: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV JEDNE OSOBE ZBOG BOMBE I MUNICIJE U ILEGALNOM POSJEDU

Autor Mirela Ljumić

Regionalni centar bezbjednosti „Zapad” u kontinuitetu sprovodi pojačane planovske aktivnosti prema operativno interesantnim licima.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

,,Te aktivnosti su usmjerene na pronalazak opojnih droga i vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

S tim u vezi policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su juče u saradnji sa policijskim službenicima Stanice policije Žabljak preduzeli ciljane aktivnosti i shodno pribavljenoj naredbi istražnog sudije Višeg suda u Bijelom Polju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija na tri lokacije na Žabljaku, koj koriste lica R.O. (42) iz Nikšića, M.V. (31) i I.Č. (48), oba sa Žabljaka.

Prilikom pretresa prostorija koje koristi I.Č., pronađena je i oduzeta ručna bomba M- 57, 13 komada municije različitog kalibra i jedan okvir za pištolj.

,,O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv I.Č. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.