Crna hronika

IDENTIFIKOVANA OSOBA KOJA JE PRIJETILA SMRĆU UREDNIKU I ZAMJENIKU UREDNIKA ANTENE M! Pronašli mu PIŠTOLJ I MUNICIJU

Autor Mirela Ljumić

Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje utvrdili da se radi o licu Đ.T. (62) iz Nikšića

Izvor: Uprava policije Crne Gore

,,Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, postupajući po saznanjima prikupljenim iz otvorenih izvora da je sa Facebook profila pod imenom „Đorđije Tadić” upućena prijetnja smrću uredniku i zamjeniku urednika portala „Antena M”, su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću i u koordinaciji sa tim tužiocem preduzeli mjere i radnje u cilje identifikacije lica koje je objavilo pomenute prijetnje", saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom je nikšićka policija pronašla i oduzela pištolj za koji je imenovani posjedovao oružni list i 115 komada municije različite vrste i kalibra – u ilegalnom posjedu.

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv Đ.T. je podnijeta krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je u dijelu upućenih prijetnji državni tužila konstatovao da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

,,Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prekršajno procesuirati lice zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru", zaključuje se u saopštenju UP.