Crna hronika

U SPUŽU AKTIVIRANA EKSPOLOZIVNA NAPRAVA U DVORIŠTU SLUŽBENIKA SPUŠKOG ZATVORA

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Eksplozivna naprava aktivirana je jutros u 4 sata i 15 minuta u dvorištu kuće službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija G.Đ. u Spužu

Izvor: Twitter/Uprava policije Crne Gore

Kako ističu u Upravi policije nije bilo povrijeđenih, a napravljena je materijalna šteta.

Eksplozivna naprava bačena je jutros oko četiri sata na kuću službenika spuškog zatvora Gorana Đuričkovića u Spužu. U eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Prema prvim informacijama, napadači su koristili eksplozivnu napravu velike razorne moći, čijom aktivacijom je na kući Đuričkovića, ali i na objektu prekoputa, pričinjena velika šteta. U toku je uviđaj.

Pomoćnik direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Nebojša Janković, kazao je da je u 4.05 aktivirana naprava ispred kuće šefa smjene u Zatvoru za kratke kazne, Gorana Đuričkovića.

"Koliko se može vidjeti, aktivirana je eksplozivna naprava velike razorne moći i nanijela je veću materijalnu štetu na kući Đuričkovića i okolnim objektima, odnosno kućama u neposrednoj blizni", rekao je Janković nakon obilaska lica mjesta.

Janković je kazao da su u trenutku eksplozije u kući bili Đuričković, njegova supruga i dvoje maloljetne djece.

"Došlo je do oštećenja i na sobi u kojoj su boravili njihovo i još jedno dijete. Srećom, niko nije povrijeđen", rekao je on.

Dodao je da su policija i dežurni tužilac odmah izašli na lice mjesta. "Sa njima smo u neposrednom kontaktu i obaviješteni smo da se intenzivno preduzimaju mjere i radnje iz njihove nadležnosti".

Istakao je da očekuju da se što prije dođe do izvršioca i eventualno nalogodavca.