Crna hronika

OČUH OSUĐEN NA 17 GODINA ZATVORA ZBOG SILOVANJA I OBLJUBE!

Autor Anja Rašović Izvor CdM

U Višem sudu u Podgorici S.LJ. osuđen je na 17 godina zatvora zbog obljube i silovanja maloljetne pastorke. Sud ga je oglasio krivim za krivična djela obljuba zloupotrebom položaja u produženom trajanju i silovanje.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Izricanjem presude Višeg suda njemu je produžen pritvor, a na tu odluku žalbu je uložio njegov branilac. Apelacioni sud Crne Gore je odbio tu žalbu kao neosnovanu.

“Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici okrivljenom S. LJ. produžen je pritvor nakon izricanja presude Višeg suda u Podgorici 12. jula ove godine, kojom je oglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog djela obljuba zloupotrebom položaja i krivičnog djela silovanje i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina”, saopšteno je iz Apelacionog suda, piše CdM.

Pritvor mu je produžen po zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog za slučaj da se nađe na slobodi.

“Pritvor je okrivljenom S.LJ.produžen i jer je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a postoje teške okolnosti koje djelu, daju karakter posebno teškog djela, zbog načina izvršenja i nastale posljedice”, isriče Apelacioni sud.

Određeno je da pritvor može trajati do pravosnažnosti navedene presude, a najduže dok ne istekne vrijeme trajanja kazne utvrđene u prvostepenoj presudi, prenosi CdM.