Crna hronika

U CILJU SUZBIJANJA NELEGALNE GRADNJE, NA ŽABLJAKU POJAČANE KONTORLE

Autori Uprava policije Anja Rašović

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Žabljak su juče u saradnji sa urbanističko – građevinskom inspekcijom sproveli aktivnosti u cilju suzbijanja nelegalne gradnje na području ovog grada i kontrolisali šest objekata u izgradnji.

Izvor: MONDO

Policija i nadležna inspekcija su u naselju Podgorica registrovali dva nelegalno započeta građevinska objekta, te je protiv S.N. iz Nikšića državnom tužiocu u Osnovom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez dokumentacije i prijave za građenje.

Osim toga, kontrolisana su i dva gradilišta u naselju Uskoci – nepoznatog investitora i jedno gradilište u Motičkom gaju investitora V.J. iz Nikšića, kojom prilikom je utvrđeno da su lica prekršila zabranu gradnje i protiv njih će nadležna inspekcija preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podnijeti krivične prijave državnom tužiocu. U odnosu na više objekta u naselju Motički gaj, kontrola će biti izvršena 26. jula, a pojačane kontrole sa ciljem spečavanja nelegalne gradnje na području opštine Žabljak biće nastavljene u narednom periodu.

Pored navedenog, tokom vikenda je policija na Žabljaku zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić sprovela pojačane kontrole u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika, koja je rezultirala podnošenjem prekršajnih prijava protiv dvije osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Kod ovih lica su pronađene manje količine opojnih droga kokain i marihuana.