Crna hronika

Lazarević mučen u Albaniji zbog duga?

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM Izvor Pobjeda

Željko Lazarević je ispričao da je bio otet, vezan i mučen fizički i psihički.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Crnogorska policija u saradnji sa kolegama iz Albanije radi na identifikaciji više osoba koje su prije nekoliko dana u toj državi oteli Podgoričanina Željka Lazarevića, tukli ga i prijetili kako bi od njega iznudili novac koji je, kako se sumnja pozajmio od određenih lica, potvrđeno je portalu CdM iz policije.

Kako Pobjeda saznaje, prilikom kontrole na Graničnom prelazu Božaj policajci su primijetili da se Lazarević čudno ponaša. On je bio u taksiju kada su policajci primjetili da otežano govori, zbog čega su insistirali na detaljnijoj kontroli. Primijetili su da ima više povreda, da se otežano kreće i tražili da objasni kako su povrede nastale.

Lazarević je ispričao da je bio otet, vezan i mučen fizički i psihički i saopštio bojazan da su mu članovi porodice ubijeni. Navodno, otmičari su dok su ga držali zatočenog kazali da su mu ubili suprugu i još jednog člana familije.

Lazarević je u poneđeljak veče prevezen u Urgentni centar gdje mu je pružena pomoć i o događaju je obaviještena porodica.

Od vozača je uzeta izjava i u konsulataciji sa tužiocem podgorička policija preduzima mjere na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju počinilaca. Lazarević je vlasnik optike Monokl i, prema informacijama Pobjede, bio je zatočen zbog privatnih dugova prema ljudima iz Albanije koji se bave zelenašenjem. A. R.