Crna hronika

U KOTORU RASVIJETLJENA KRAĐA I PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA! Zbog prekršaja iz Zakona o JRM jedna osoba lišena slobode

Autori Uprava policije Anja Rašović

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Kotor je obaviještena od strane građana, da u DobrotI, na plaži, nepoznato muško lice vrši fotografisanje maloljetnih lica, te skida odjeću sa sebe pokazujući im intimne djelove tijela.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Policijski službenici su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i u 17.55 časova u službene prostorije doveli lice M.P. (42), državljanin Ruske Federacije, sa privremenim boravkom u Baru.

Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela, te je nakon prikupljenih obavještenja M.P. lišen slobode zbog prekršaja iz člana 7 stav 2 Zakona o javnom redu i miru.

Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura.

Osim toga, nastavljajući sa planskim aktivnostima na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su podnijeli krivičnu prijavu protiv J.L. (30) iz Berana zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Naime, juče je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kotor pristupilo lice koje je prijavilo nestanak novca u iznosu od 340 eura, kao i lična dokumenta iz kolektivog smještaja u naselju Stoliv u Kotoru. 

Operativnim radom na terenu, kotorska policija je došla do sumnje da je izvršilac
krivičnog djela krađa J.L.