Crna hronika

HERCEG NOVI: PRONAĐENO ORUŽJE I DROGA, PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV JDNE OSOBE

Autor Milena Backović

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug” – Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su, postupajući po operativnoj informaciji, a po naredbi Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pretres stana i drguih prostorija koje koristi lice N.K.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Tom prilikom pronađen je pištolj i 120 komada municije različite vrste i kalibra, kao i tri ofanzivne ručne bombe, kako navode iz Uprave policije.

Oružje je oduzeto i biće poslato na neophodna vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.Osim toga, postupajući po planskim aktivnostima u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika, hercegnovska policija je na šetalištu u blizini jednog hotela u Igalu kontrolisala lice S.A. (32) iz Beograda. Kod njega je tom prilikom pronađen 13,5 grama zelene biljne materije za koju se sumnjda je opojna droga marihuana, kao i nož.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Protiv ovog lica podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbogprekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, kako saopštavaju iz Uprave policije.