Crna hronika

TROJICA PIPADNIKA OKG UHAPŠENI SU JUTROS ZBOG PLANIRANJA UBISTVA VUKOTIĆA I JOVANOVIĆA

Autor Milena Backović Izvor Vijesti

U štek garaži i kući u Podgorici pronađeno oružje, eksploziv, oprema za osmatranje…

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe "kavači", kako saznaju Vijesti.

Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas uhapsilo Borka Bešovića, Borisa Pejovića i Sašu Dragojevića, i protiv njih, ali i protiv Radoja Živkovića, koji je u bjekstvu, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, čiji je cilj bilo ubistvo Jovana Vukotića, dok je bio u spuškom zatvoru, i Jovana Jovanovića, dok je boravio u Kotoru, u zgradi koju su zvali “Pentagon”, 2020. godine, kazao je CdM-u državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Dodaje da je policija prethodnih dana, po naredbi suda, a po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage ubistava Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, obavila pretresanje objekta štek garaže i kuće kriminalne organizacije "kavački klan", u Podgorici.

"I pronašla veliku količinu municije razlicitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, više pari rukavica, motocikala, teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške, opremu za sječenje vozila", naveo je Radonjić.

Specijalno državno tužilastvo i Specijalno policijsko odjeljenje, dodaje, će nastaviti da preduzimaju dalje radnje u ovim krivičnim predmetima, kako navode Vijesti.