Crna hronika

JEDNA OSOBA U NIKŠIĆU ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI ZBOG PODMETANJA POŽARA

Autor Anđela Pešić

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, identifikovali osobu koja je 24. juna podmetnula požar.

Izvor: MN Press

Naime, nikšićka policije je obaviještena da je došlo do požara na pomoćnom objektu u vlasništvu D.V. (20) iz Nikšiča, kojom prilikom je nastupila materijalna šteta. Na licu mjesta je izvršen uviđaj u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije, kao i vještaka elektro struke.

Preduzetim radnjama policija je došla do sumnje da je požar podmetnut.

Policijski službenici su u kratkom roku identifikovali osumnjičenu, te je M.V. (22) iz Nikšiće, nakon prikupljenih obavještenja, privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sumnje da je izvršila krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

M.V. je, kako se sumnja, koristeći upaljač inicirala vatru na suvom sijenu koje se nalazilo u objektu na koji način je izazvala požar koji je zahvatio krovnu konstrukciju i sijeno koje je bilo odloženo u tom objektu.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ kontinuirano nastavljaju sa aktivnostim usmjerenim na rasvjetljavanju krivičnih djela, te su po liniji rada za suzbijanje i otkrivanje požara, eksplozija i havarija, tokom prethodna dva mjeseca, rasvijetlili sedam krivičnih djela, od čega je pet djela iz prethodnog perioda.

Možda ce vas zanimati