Crna hronika

OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU "LOVĆEN BANKE" PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE!

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

Osim Ivane A. za milionsku prevaru se sumnjiče Saša K. i Marko D.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Državljanka Bosne i Hercegovine Ivana A. označena je kao direktni izvršilac milionske pljačke, u kojoj je 12. aprila ove godine iz filijale "Lovćen banke" u Herceg Novom, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona eura.

Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti donesena naknadno.

Policija Republike Srpske prethodno je na području Banja Luke i Trebinja, obavila pretrese na više lokacija koja koriste Saša K, Ivana A. i Marko D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 konvertibilnih maraka, veća količina oružja i municije, oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti.

Navodno, Ivana A. je 11. aprila ove godine oko 13 časova ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se sa rukovodiocem filijale P. M., prenose Vijesti.

"Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu na ime M. O. Nakon toga zatražila je da joj se sjutradan (12. aprila) oko 15 časova isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku", ispričao je izvor iz istrage za portal Srpskainfo.

Prema navodima istog izvora, 11. aprila oko 16 časova, rukovodilac filijale je pozvan putem Viber aplikacije na svoj mobilni sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Rukovodiocu filijale je na displeju telefona navodno pisalo ime stvarne vlasnice računa.

"Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona, predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomjeri ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. aprila oko 10.30 časova ujutro. Sjutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A.", objasnio je izvor.

Nakon što je legitimisana, Ivana A. je potpisala isplatne naloge i sa deviznih računa M. O. podigla preko 1,3 miliona eura, nakon čega je napustila banku, prenosi portal Vijesti.

Iz policje Republike Srpske je prije dva dana saopšteno da us na području Banja Luke i Trebinja, izvršeni pretresi na više lokacija koja koriste S.K, I.A. i M.D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, oko tri kilograma marihuane...