Crna hronika

POLICIJA U ŠAVNIKU ODUZELA ORUŽJE U ILEGALNOM POSJEDU

Autor Milena Backović

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” – Stanice policije Šavnik su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolom vozila pronašli oružje i municiju, te zatekli vozača kako upravlja vozilom pod dejstvom alkohola.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Naime, šavnička policija je juče oko 17.20 časova na dijelu regionalnog puta Šavnik– Kolašin u mjestu Semolj zaustavila i kontrolirala vozilo marke „Škoda Felicia“,podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.L. (33) iz Kolašina, dok su se uvozilu nalazili P.R. (57) i M.L. (34), oba iz Kolašina.

Policijski službenici su kod P.R. pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M-57 sa okvirom i27 komada municije, kao i startni pištolj sa 79 komada municije za taj pištolj. Ponalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima protiv P.R. jepodnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljenodržanje oružja i eksplozivnih materija, kako navode iz Uprave policije.

Osim toga, utvrđeno je da je M.L. (33) upravljao vozilom pod dejstvom alkohola uorganizmu u koncentraciji od 2,31 g/kg. On je lišen slobode zbog počinjenog prekršaja.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, u svojoj zoniodgovornosti, u kontinuitetu preduzimaju progresivne i reaktivne mjere i radnje koje imaju za cilj povoljan i stabilan društveni ambijent.