Crna hronika

UHAPŠENA JEDNA OSOBA U HERCEG NOVOM PO NACIONALNOJ POTJERNICI!

Autor Anđela Pešić

V.S. sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje zatvorske kazne.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su, prethodnih dana, preduzeli više aktivnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela i prekršaja, kao i u cilju stvaranja što povoljnijih uslova za odvijanje saobraćaja na području opštine Herceg Novi.

Policija je, po nalogu nadležnog suda, lišila slobode V.S. za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica, a on je nakon lišenja slobode sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje zatvorske kazne.

Aktivnostima na suzbijanju krijumčarenja ljudi granična policija je u pograničnom pojasu sa Republikom Hrvatskom locirala albanskog državljanina i spriječila ga u namjeri da ilegalno pređe državnu granicu. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su M.S. (39) i N.B. (30), uz novčanu naknadu organizovali ovom albanskom državljaninu ilegalni prelaza državne granice. Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osim toga, policija je u Herceg Novom podnijela prekršajnu prijavu protiv O.Đ. iz Nikšića zbog prekršaja iz Zakona o spečavanju zloupotrebe droga. Kod njega je pronađena manja količina marihuane.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su, u cilju stvranja što povoljnijih uslova za odvijanje saobraćaja na području Herceg Novog, sproveli akciju „Motocikl“ radi kontrole poštovanja saobraćajnih propisa od strane motociklista. Tokom akcije jedan motociklsita je lišen slobode, protiv jednog je podnijeta prekršajna prijava, a za njih 11 policija je udala prekršajne naloge.

Zbog koriščenja mobilnih telefona tokom vožnje policija je za 19 vozača izdala prekršajne naloge.