Crna hronika

ZBOG LAŽNE DOJAVE O BOMBI U BOLNICI U BARU KRIVIČNO ĆE ODGOVARATI JEDNA OSOBA!

Autor Anđela Pešić

Kako se sumnja, 13. juna oko 07.40 časova, on je telefonski pozvao Opštu bolnicu Bar i naveo da je u toj ustanovi postavljena eksplozivna naprava koja će biti aktivirana i izazvao paniku.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv P.M. (45) državljanin Crne Gore sa trenutnim boravkom u Saveznoj Republici Njemačkoj, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

On je, kako se sumnja, 13. juna 2023. godine oko 07.40 časova, telefonski pozvao Opštu bolnicu Bar i naveo da je u toj ustanovi postavljena eksplozivna naprava koja će biti aktivirana i na taj način izazvao paniku.

Policija je odmah postupila po prijavi, izvršila pregled prostorija Opšte bolnice Bar, kojom prilikom je utvrđeno da je dojava bila lažna, te preduzela mjere i radnje na identifikaciji osobe koja je uputila poziv, što je rezultiralo podnošenjem krivične prijave protiv P.M.