Crna hronika

BUDVANINU IVANU MIJATOVIĆU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Budvanin Ivan Mijatović sproveden je u Istražni zatvor u Spužu nakon što mu je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović danas odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i od mogućeg ponavljanja krivičnog djela šverca droge.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Budvaninu Ivanu Mijatoviću koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet 100 kilograma kokaina određen je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i od mogućeg ponavljanja krivičnog djela, kako saznaje RTCG.

Podsjetimo, prethodno je Mijatoviću određen pritvor do 72 sata.

"Nakon saslušanja,određeno mu je zadržavanje 72 časa od časa lišenja slobode zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo", kazao je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kako je dodao, pojedini dokazi za osnovanost sumnje da je osumnjičeni učinio krivično djelo su prikupljeni u saradnji Specijalnog državnog tužilaštva Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL,koja će se nastaviti, pojasnio je Radonjić.

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) uhapsilo je Budvanina po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Po navodima iz SPO, uhapšeni I.M. bio je saučesnik M.B. uhapšenog predsjednika budvanske opštine.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović uhapšen je 13. aprila. Akciju hapšenja izveli su službenici SPO, kako saznaje RTCG.

Odbrana Božovića izjavila je krajem maja žalbu protiv rješenja Višeg suda kojim mu je produžen pritvor, saopštio je za Portal RTCG njegov advkat Miroje Jovanović.

Branioci, politički saborci i porodica Božovića će, kako je naveo Jovanović, u narednom periodu objelodaniti dokaze o montaži u tom slučaju, u formi pisane dokumentacije i vještačenja, a nakon toga se obratiti nadležnim adresama, kako saznaje RTCG.