Crna hronika

VIŠE DRŽAVNO TUŽILAŠTVO SAMOINICIJATIVNO FORMIRALO PREDMET NAKON SINOĆNOG SKANDIRANJA ,,NOŽ ŽICA PODGORICA"

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Više državno tužilaštvo u Podgorici je samoinicijativno formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja od strane grupe navijača FK Sutjeska.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Više državno tužilaštvo u Podgorici samoinicijativno je formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja od strane grupe navijača FK Sutjeska, saopštila je za CdM rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Ona je kazala da će tužilaštvo, nakon prikupljenih podataka i dokaza, izvršiti analizu i odluku u predmetu.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici je samoinicijativno formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja od strane grupe navijača FK Sutjeska i dalo nalog Upravi policije za prikupljanje potrebnih obavještenja, u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja i identifikacije lica koji su skandirali „Nož, žica, Podgorica“, a nakon što budu prikupljeni svi traženi podaci i dokazi, tužilaštvo će izvršiti analizu istih i donijeti odluku u predmetu”, navela je Medenica u odgovoru CdM-u.

Podsjećamo, najvijači FK Sutjeska sinoć su u Podgorici uoči utakmice Arsenal – Sutjeska, uzvikivali „Nož, žica, Podgorica“ prilazeći stadionu pod Goricom.

Skandalozno skandiranje navijača osudili su doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, gradionačelnica Podgorice Olivera Injac, predstavnici političkih partija, civilni aktivisti, građani…

Iz Uprave policije danas je saopšteno da službenicipreduzimaju aktivnosti na identifikaciji lica koja su sinoć u Podgorici uzvikivali „Nož, žica, Podgorica“, prenosi CdM.

Sinoćnji povici navijača asociraju na šovinistički slogan “Nož, žica, Srebrenica” kojim se veliča genocid u Srebrenici.

Slogan “nož, žica, Srebrenica” može se čuti na fudbalskim utakmicama, među pripadnicima krajnje desničarskih grupa i na skupovima podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću.