Crna hronika

U RUDNIKU PLJEVLJA PRONAĐENA MINOBACAČKA MINA

Autor Mirela Ljumić Izvor MINA

Radinici Rudnika uglja u Pljevljima danas su, prilikom otvaranja novih površina za iskop, pronašli minobacačku minu, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Iz tog resora su kazali da je inspektor iz Pljevalja, u 12 sati i 20 minuta, obavijestio Direktorat za zaštitu i spašavanje da je prilikom otvaranja novih površina za iskop pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo (NUS), koje su radnici rudnika donijeli u zgradu Rudnika.

“Nakon dobijanja fotografija, službenici odsjeka za NUS su ustanovili da se radi o minobacačkoj mini kalibra 45 milimetara, model Brixia italijanske proizvodnje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će, u komunikaciji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje u najskorijem mogućem vremenu izuzeti minobacaćku minu.

Iz MUP-a su napominuli da je potrebno da građani prijave svaki pronađeni NUS preko jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112, ili preko nadležne stanice policije upoznaju službenike tog resora o pronalasku istih.

Oni su upozorili građane da nikako ne preduzimaju samostalno aktivnosti.