Crna hronika

DJEVOJČICA PORIJEKLOM IZ NIKŠIĆA JEDNA OD ŽRTAVA MASAKRA U ŠKOLI "VLADISLAV RIBNIKAR"

Autor Mirela Ljumić

Djevojčica B.A. porijeklom iz Nikšića jedna je od žrtava masakra u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu, kada je maloljetni K.K. ubio devet ,a ranio sedam osoba, od čega osmoro djece.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nastradala djevojčica je kobnog dana sticajem okolnosti bila na mjestu dežurnog učenika, kao zamjena i bila je jedna od prvih žrtava maloljetnog ubice K.K.

Dok se Srbija i region oprašta od nevino nastradalih žrtava monstruoznog maloljetnog ubice K.K., koji je u svom planiranom ubilačkom pohodu ubio devet osoba, nadležni organi, raznorazni priholozi i sociolozi analiziraju stanje u društvu i ponašanje maloljetnog ubice, pokušavajući da odgonetnu šta ga je navelo da počini ovako monstruozan čin, kako prenosi Standard.

U tom nezapamćenom činu hladnokrvni maloljetni ubica ubio je B.A. učenicu petog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Djevojčica se tog kobnog dana sticajem okolnosti zadesila na mjestu dežurnog učenika u školi i to kao zamjena, jer učenica koja je bila zadućena za tu dužnost dežurnog učenika nije mogla.

Upravo ta zamjena pozicije dežurnog učenika koštala je malojetnu B.A. života, jer je maloljetni ubica nju ubio nakon što je upucao radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

Iako ona nije bila na spisku za likvidacij,u koji su državni organi Srbije pronašli kod ubice, on je hladnokrvno ispalio pet metaka u nju ubivši je na licu mjesta.

I dok raznorazni pozvani i nepozvani eksperti, psiholozi i sociolozi razglabaju oko motiva masakra u Beogradu, roditeljima koji su izgubili svoju djecu saznanja do kojih će doći, neće umanjiti bol i tugu. Neće umanjiti bol za gubitkom svoje djece koji su tek trebali da otkrivaju svijet.

Među njima je i Bojan Asanović, Nikšićanin koji je radio u poslovnici Montenegro Airlines-a (MA) u Beogradu, čiju je ćerku B.A. ubio hladnokrvni maloljetni ubica K.K, prenosi Standard.

Za Asanovića koji je nakon što mu je završen radni angažman u poslovnici MA u Beogradu ostao tamo da živi, da privatno stanuje, kolege su imale samo riječi hvale, jer je važio za uzornog radnika i dobrog čovjeka.