Crna hronika

SASTANAK U ZGRADI VLADE SA NAGLASKOM NA UBISTVO DUŠKA JOVANOVIĆA, PREDLOŽENO SASLUŠANJE NOVOG SVJEDOKA!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Preporuka je i da se sasluša Ivan Đukić kao svjedok

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Čelnici tužilaštva i policije odgovaraće danas na pitanja zašto ni nakon četiri mjeseca nijesu saslušani potencijalni novi svjedoci u slučaju ubistva Duška Jovanovića. Sjednica počinje u 8.30 časova, a osim predstavnika Vlade, prisustvovaće i članovi Komisije za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare.

“Na inicijativu predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ministra Zorana Miljanića, danas će se održati sastanak između predstavnika Vlade, tužilačke organizacije i članova Komisije za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare u cilju poboljšanja koordinacije, sa posebnim naglaskom na ubistvo Duška Jovanovića”, saopštili su iz Vlade.

Sastanku će, pored Abazovića iMiljanića, koji je i član Komisije, prisustvovati vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, tužiteljka Jelena Đaletić (Vrhovno državno tužilaštvo), tužilac Miroslav Turković (Više državno tužilaštvo) i predsjednik Komisije za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare Mihailo Jovović.

Vladina Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama napada na novinara preporučila je januaru ove godine istražnim organima da u okviru istrage o ubistvu Duška Jovanovića ponovo saslušaju bivšeg šefa podgoričke policije Milana Vujanovića, radi utvrđivanja šta se desilo sa službenom zabilješkom sačinjenom tokom saslušanja Damira Mandića, u kojoj se opisuje kako je izveden taj zločin.

Preporuka je i da se sasluša Ivan Đukić kao svjedok, a povodom njegovog razgovora sa osobom koja je dovela “Golf 3” kod Uroša Marčetića radi zatamnjenja stakala, da li tu osobu poznaje, uz ponudu za poligrafsko testiranje. Komisija posebno problematizuje što nije bilo pravih napora da se sačini fotorobot ili obavi radnja prepoznavanja osoba koja je dovela “Golf 3” iz koje je kasnije pucano na Duška Jovanovića, javlja CdM.