Crna hronika

KRSTOVIĆ ZATRAŽIO UKIDANJE ZABRANE ULASKA U NJEMAČKU I ZEMLJE ŠENGENA

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Krstović je protjeran iz Njemačke dvije sedmice nakon što je doveden na liječenje u bolnicu u Hanoveru.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Podgoričanin Igor Krstović žalio se njemačkom Saveznom ustavnom sudu, zbog odluke donijete na zahtjev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije, na osnovu koje je u februaru 2020. godine teško ranjen morao da napusti bolnicu u Hanoveru.

Tamošnji mediji objavili su da je Krstović protjeran zbog povezanosti sa klanovima u Crnoj Gori, i da mu je do 2025. godine zabranjeno da ulazi u Njemačku, niti zemlje šengena.

Krstović je protjeran iz Njemačke dvije sedmice nakon što je doveden na liječenje u bolnicu u Hanoveru.

Kako pišu njemački mediji, pokušaj ubistva Krstovića za sud je "karakteristično za organizovani kriminal" i predstavlja opasnost da se rat klanova iz crne Gore pomjeri dalje u Njemačku i time ugrozi ljude.

Zabrana ulaska Krstoviću u Njemačku i zemlje šengena mogla bi da prestane početkom 2025. godine. Kao jedan od razloga zašto traži da mu se ukine zabrana, osim potrebe za liječenjem, Krstović je naveo i da je taj što zavisi od putovanja u zemlje EU zbog poslovanja njegove kompanije koja proizvodi aluminijska vrata i prozore, prenose Vijesti.

Za ranjavanje Krstovića okrivljeni su Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović.

Prema navodima SDT-a, okrivljeni su 28. januara 2020. vozilom “golf” otišli na Kakaricku goru u Podgorici, uzeli dvije NN osobe, a zatim otišli u mjesto Balijače, Zeta, gdje su pratili Krstovića.