Crna hronika

MILOŠU OSTOJIĆU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA ZBOG MOGUĆNOSTI PONAVLJANJA KRIVIČNOG DJELA

Autor Slavica Milović Izvor Standard

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Milošu Ostojiću (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Pritvor je određen zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.

Ostojić je na svom FB profilu između ostalog napisao da je sa “takozvanim Bošnjacima nemoguće praviti zajedničku priču, jer posmatraju život samo sa svog prizemnog nivoa”, prenosi Standard.

Hristoljubiva braćo, spremite se za progone! Zavjet koji su nam naši preci ostavili nas doziva. Još ima svjetlosti u danu da se borimo protiv tame i neznanja – poručuje Ostojić.

Kako su ranije saopštili iz policije postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice Ostojić postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od Miloša Ostojića prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava.

“Obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Miloš Ostojić uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, naveli su iz policije, kako prenosi Standard.