Crna hronika

MACOM NASRNUO NA TINEJDŽERE!

Autor Slavica Milović Izvor Vijesti

U tivatskom naselju Donja Lastva sinoć oko 45 minuta poslije ponoći došlo je do incidenta između grupe mladih iz Tivta i Kotora i mještanina I. P. R (37).

Izvor: Vlada Crne Gore

On je prema nezvaničnim informacijama, prvo verbalno a onda i fizički, naoružan macom, napao grupu mladića i djevojaka koji su se nakon proslave rođendana jednog od njih, okupili na obalnom putu i nastavili slavlje na šetalištu na lastovskoj rivi, saznaju Vijesti.

Navodno, neki od mladih su bili u pripitom stanju i pravili su buku, pa je I.P.R. koji stanuje u obližnoj kući, izašao na ulicu i sukobio se sa njima.

On je uz psovke i uvrede upućene okupljenom društvu, macom polupao stakla i oštetio dva automobila sa kojima su se mladići i djevojke dovezli, te je navodno onda istim tim predmetom u leđa udario jednog od tamo prisutnih mladića, Tivćanina A.G. (18).

Mladić je stoga sinoć odveden u bolnicu gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Napadnuto društvo je odmah pozvalo policiju koja je sinoć privela i salsušala sve aktere incidenta, uključujući I.P.R. koji živi stotinjak metara dalje od mjesta gdje u se bili okupili mladići i djevojke, kako prenosi CdM.

I.P.R. je inače, prema nezvaničnim informacijama zaposlen u jednoj sekjuriti agenciji i radi kao zaštitar u Porto Montenegru, a u vrijeme incidenta nije bio na dužnosti.

Roditelji neke od djece koje je on sinoć napao, tvrde da je djeci pritom uz psovke i uvrede, poručio da su oni „tatini i mamini sinovi koji voze skupe džipove“, da se u Donjoj Lastvi ne može normalno živjeti od buke i galame koju u kasnim večernjim satima stvaraju mladi što se okupljaju na tamošnjoj rivi, te da će im on „pokazati i naučit ih pameti“.

„O svemu je obaviješteno nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i sada čekamo da se postupajući tužilac izjasni, kvalifikuje djelo i naloži nam dalje radnje koje ćemo preduzeti protiv aktera ovog nemilog događaja“, kazali su nezvanično Vijestima iz OB Tivat, kako prenosi CdM.