Crna hronika

OKONČANO SASLUŠANJE BOŽOVIĆA, ČEKA SE ODLUKA SUDIJE!

Autor Kristina Raičević Izvor Vijesti

Božović je uhapšen juče, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju. SDT traži pritvor do 30 dana!

Izvor: Facebook/Milo Božović/Screenshot

Uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović saslušan je kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučiti o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da mu odredi pritvor do 30 dana,  kako pišu Vijesti.

Božovićev branilac, advokat Miroje Jovanović, rekao je nakon saslušanja da im je sudija kazao da će ih tokom dana obavijestiti o odluci.

Advokat tvrdi i da tužilaštvo nema apsolutno nijedan dokaz protiv uhapšenog predsjednika Opštine Budva, te da je ovo pokušaj uvrede časti njega, Opštine i partije kojoj pripada, kako pišu Vijesti.

Božović je uhapšen juče, po nalogu SDT-a, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Jovanović je novinarima sinoć nakon saslušanja u SDT-u rekao da je Božović "sa indignacijom odbacio optužbe".

Iz Demorkatskog fronta, čiji je visoki funkcioner i Božović, saopštili su da je posrijedi "politički problem".

”Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode predsjednika opštine Budva M. B. jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštio je juče specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Možda ce vas zanimati