Crna hronika

Slučaj dvostrukog ubistva u Spužu: Trojica osumnjičenih privedeni kod sudije za istragu!

Autor Kristina Raičević Izvor Vijesti

Juče uhapšena četvorica osumnjičenih za saučesništvo u likvidaciji Hodžića i Spahića, za dvojicom se traga.

Izvor: MONDO

Sudija Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je pritvor do 30 dana braći Blagoju i Dejanu Gašiću, kao i Davoru Peroviću, koji su juče uhapšeni u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja.

Pritvor je određen i Cetinjanima Nenadu Kaluđeroviću i Darku Preleviću, koji su u bjekstvu.

Blagoje i Dejan Gašić negirali su pred sudijom za istragu optužbe da su dio kriminalne grupe koja je odgovorna za dvostruko ubistvo u Spužu u oktobru 2020. godine, a danas je saslušan i Perović.

U akciji SPO-a uhapšen je i Marko Nikolić, a specijalni tužilac sinoć ga je, nakon saslušanja, pustio na slobodu.

Tu šestorku i S. K, koji je odranije u pritvoru, SDT sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i saučesništvo u ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića 14. oktobra 2020 godine.

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana.

Spahić nije imao kriminalni dosije.

Njih dvojica na prevaru su namamljeni u kuću Ratka Živkovića zvanog Zemo u Stanjevića Rupi u Spužu, gdje su ih pripadnici kavačkog kriminalnog klana odmah ubili, saopštavaju Vijesti.

Njih šestoricu, i S. K. koji je odranije u pritvoru, Specijalno državno tužilaštvo tereti da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, a njegov zet Spahić nije imao krivični dosije.

Njih dvojica na prevaru su namamljena u Spuž, gdje su ih u naselju Stanjevića Rupa ubili pripadnici kavačkog kriminalnog klana, kako prenose Vijesti.