Crna hronika

BERANACU ODREĐENA MJERA OBAVEZNOG PSIHIJATRIJSKOG LIJEČENJA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA!

Autor Slavica Milović Izvor Standard

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak donio je rješenje kojim je određena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi Berancu LJ.Š. zbog pokušaja ubistva.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Mjera može trajati do utvrđivanja da je prestala potreba za liječenjem i čuvanjem u takvoj ustanovi, s tim što će se svakih devet mjeseci ispitati opravdanost daljeg trajanja te mjere.

Okrivljeni se sumnjiči da je 27. jula 2022.vgodine u Ulici 29. novembra u Beranama, uslijed psihijatrijskog poremećaja–paranoidne psihoze, pokušao da ubije M.K. u neposrednoj blizini stambenog objekta u kom živi i on i oštećena, prenosi Standard.

Navodi se da je nakon obraćanja oštećene sestri okrivljenog da prestane da ljulja merdevine na kojima se nalazio M.B. okrivljeni LJ.Š. je prišao do oštećene sa sjekirom u rukama, zamahnuo i njenim oštrim dijelom udario je u glavu. Nakon toga je još jedanput zamahnuo i oštrim dijelom udario u predjelu lijeve ruke, koju je podigla da zaštiti glavu od udarca, nanoseći joj lake tjelesne povrede.