Crna hronika

PODGORIČANIN USLOVNO OSUĐEN ZBOG PRIJETNJI SUPRUZI, PRONAĐENO ORUŽJE U ILEGALNOM POSJEDU!

Autor Slavica Milović

"Podgoričkoj policiji je u noći između 6. i 7. aprila prijavljeno nasilje u porodici, kojom prilikom je policija lišila slobode V. R. (43) iz Podgorice zbog počinjenog prekršaja na štetu supruge, kojoj je V. R. uputio više poruka prijeteće sadržine"

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

V. R. (43) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje za nasilije u porodici, a policija je prilikom pretresa dvije lokacije koje on koristi pronašla oružje i municiju u ilegalnom posjedu.

Iz Uprave policije je saopšteno da ga je podgorička policija uhapsila, postupajući po prijavi porodičnog nasilja zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, nakon čega je pretresom pronađeno oružje u ilegalnom posjedu.

"Podgoričkoj policiji je u noći između 6. i 7. aprila prijavljeno nasilje u porodici, kojom prilikom je policija lišila slobode V. R. (43) iz Podgorice zbog počinjenog prekršaja na štetu supruge kojoj je V. R. uputio više poruka prijeteće sadržine. Sudija za prekršaje mu je izrekao po osnovu prekršaja uslovnu osudu, u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu, zaštitnu mjeru udaljenje iz stana u trajanju od šest mjeseci, zaštitnu mjeru zabrana približavanja i zaštitnu mjeru zabrana uznemiravanja i uhođenja u trajanju od godinu", ističe se u saopštenju.

U saopštenju dodaju da je nakon toga policija izvršila pretrese na dvije lokacije koje koristi V.R., kojom prilikom je pronađena automatska puška, drveni kundak, dva okvira za automatsku pušku, nastavak za cijev i oko 100 komada municije kalibra 7,62mm.

"V. R. je, po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.