Crna hronika

PODGORIČANINU ZABRANJEN PRILAZ SUPRUZI ZBOG NASILJA U PORODICI!

Autor Anđela Pešić Izvor Standard

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odbio je prijedlog tužilaštva da se zbog nasilja u porodici odredi pritvor N. R. (59) iz Podgorice osumnjičenom da je u dva navrata uputio ozbiljne prijetnje po život svojoj supruzi.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

N. R. je izrečena mjera nadzora zabrane pristupa ili sastajanja sa oštećenom na udaljenosti ne manjoj od 50 (pedeset metara) koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnog okončanja postupka, saopštila je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Osnovnog suda u Podgorici Maja Kosović.

“Ukoliko osumnjičeni prekrši navedenu mjeru nadzora, protiv istog će biti određen pritvor. Protiv navedenog rješenja je izjavljena žalba od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, o kojoj će sud odlučiti u zakonskom roku”, precizirala je Kosović.

N. R. je uhapšen u utorak zbog nasilja u porodici nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Iz tužilaštva su tada saopštili da je policija pretresom objekata koje je koristio ovaj osumnjičeni pronašla pištolj u ilegalnom posjedu, te da N. R. sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.