Crna hronika

JAMSTVO PETRA LAZOVIĆA NIJE PRIHVAĆENO!

Autor Anđela Pešić Izvor RTCG

Vijeće Višeg suda u Podgorici usvojilo je žalbu SDT-a i nije prihvatilo jemstvo za Petra Lazovića.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Prethodno je Sudija za istragu ovog suda je donio rješenje kojim je usvojen predlog branioca okrivljenog Petra Lazovića advokata Nikole Lartinovića u ukupnom iznosu od 6.285.300 eura, a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i u gotovom novcu u iznosu od 100.000 eura vlasništvo oca okrivljenog, saopštio je Viši sud.

“Krivično vanrapravno vijeće Višeg suda u Podgorici je u navedenom predmetu, odlučujući po žalbi SDT-a, dana 18.01.2023. godine donijelo rješenje kojim je preinačena odluka sudije za istragu ovog suda kojom je usvojen predlog za određivanje jemstva i ukidanje pritvora okrivljenom P.L., a na način što je predlog branioca okrivljenog P.L. odbijen kao neosnovan”, saopšteno je iz suda.

Navedena odluka krivičnog vanraspravnog vijeća, kako se navodi, ovog suda ukinuta je odlukom Ustavnog suda Crne Gore od 02.03.2023. godine i predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje.

“U ponovnom postupku, odlučujući po žalbi SDT-a u navedenom predmetu, krivično vanraspravno vijeće ovog suda usvojilo je izjavljenu žalbu i rješenje sudije za istragu ovog suda preinačilo na način što je predlog branioca okrivljenog za ukidanje pritvora okrivljenom P.L. uz određivanje jemstva odbijen kao neosnovan, nalazeći da predmetno jemstvo ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje postupka”, saopšteno je iz Višeg suda.