Crna hronika

ZAPLIJENJENI DJELOVI TELEFONA I OPREMA VRIJEDNA 6,5 HILJADA EURA!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

,,Lice G.L. nije prijavilo robu koja je pronađena".

Izvor: Vlada CG

Službenici Uprave prihoda i carina zajedno sa službenicima Uprave policije na ulazu u Crnu Goru prilikom kontrole autobusa pronašli su robu koja nije prijavljena (oprema i djelovi za mobilne telefone) vrijednosti preko šest hiljada eura, saopštili su iz Uprave prihoda i carina. Kako su naveli tom prilikom licu G.L. izdat je prekršajni nalog i izrečena zaštitna mjera trajnog oduzimanja neprijavljene robe, piše RTCG.

"Službenici Uprave prihoda i carina zajedno sa službenicima Uprave policije u subotu 1. aprila u 20.45 časova, na ulazu u Crnu Goru kontrolisali su autobus prištinskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Priština-Budva", kazali su iz Uprave prihoda i carina.

Kako se u saopštenju navodi, lice G.L. nije prijavilo robu koja je pronađena.

"Prilikom pregleda autobusa utvrđeno je da lice G.L., državljanin Kosova, nije prijavilo robu (oprema i djelovi za mobilne telefone). Roba se nalazila u 5 crnih najlonskih kesa iza vozačevog i suvozačevog sjedišta u gornjem, putničkom, dijelu autobusa", navodi se u saopštenju, kako prenosi RTCG. 

Kako ističu, licu je izdat prekršajni nalog.

"Procijenjena vrijednost robe koja je predmet prekršaja je 6.545 eura. Licu je izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz člana 203 stav 1 tačka 1 CZ i izrečena zaštitna mjera trajnog oduzimanja neprijavljene robe", zaključuje se u saopštenju Uprave prihoda i carina.